VILjNUS je spreman da proširi listu zabranjene robe za tranzit ka ruskoj eksklavi Kalinjingrad ukoliko Evropska unija uvede nove sankcije Moskvi, izjavio je predsednik Litvanije Gitanas Nauseda.

Komentari (8)

Zoran Petrović

23.06.2022. 12:23

Ovo sve deluje kao kad neiskusni turisti vide medveda koji leži , pa ga gađaju kamenčićima ne bi li se pokrenuo malo. To im deluje interesantno sve dok se medved ne pokrene. A onda beganje kroz gusto granje. Samo će onda biti kasno i kobno za turiste.

Mito

23.06.2022. 13:05

Imam strašan osećaj da su pogotovo bivše države Vrašavskog ugovora, i nekadašnje minijaturne republike SSSR-a, ulaskom u NATO, osetile potrebu da pokažu zube Rusiji, pravnoj naslednici SSSR-a. Sve te bivše države i državice su podržavale Napoleona po Rusima u I SR (prva miravaja vojna), i Nemce u II SR. Kada je Crvena armija ušla u Berlin i stavila svoju zastavu na Rajstag (to nije uspelo nijednoj zapadnoj državi u istoriji), ove male države su se povinovale. Sada ponovo pod zaštitom NATO-a misle da su velesila. Trenutno najveća vojna sila je Rusija, a najveća ekonomska sila je Kina, pa gospodo sa zapada stavite prst na čelo. Vreme vaših imperija je prošlo, a ako ne verujte konsultujte istoriju, što naš narod kaže učiteljica života. S poštovanjem

db

23.06.2022. 19:16

Za sve je kriva priča o Davidu i Golijatu - ali Rusija nije Golijat ! Pratimo i čekamo kako će Rusi da odigraju igricu sa ovim jadnicima .

Bonaparta

23.06.2022. 19:20

Ovo mi liči na onu priču, sedeli Kinezi i dosađivali se. Tek će jedan hajde da osvojimo Japan., a drugi će to je do podne, a šta posle da radimo?? Čini mi se da će tako biti sa Litvanijom. Utrčaće specnaz zauueće Litvaniju do podne, popodne će nastaviti da ratuju u Ukrajini. Litvanci se zanose kao mu.a u kosidbi da će Amerikanci, Englezi ili Nemci da ginu za njih. Hoće boli ih uvo. Reći će ašto ste ih izazivali i tu će priča da se završi. Litvanija, Estonija i Latvija ponovo će biti u sastavu Rusije.

Nediplomatski

25.06.2022. 17:17

Разумем да се радују увођењу нових санкција, али да буду тако непромишљени да то и кажу, само зато што "осећају" подршку ЕУ у свом самоубилачком потезу, а подршка се на хлеб не маже, нити против батина помаже.