TREĆI AMERIKANAC NESTAO U UKRAJINI: Stejt department saopštio da se još jednom plaćeniku gubi trag

Tanjug

16. 06. 2022. u 23:03 >> 03:09

AMERIČKI Stejt department saopštio je danas da zna za izveštaje o trećem Amerikancu koji je otputovao u Ukrajinu da se bori protiv Rusije, a koji je proteklih nedelja proglašen nestalim.

ТРЕЋИ АМЕРИКАНАЦ НЕСТАО У УКРАЈИНИ: Стејт департмент саопштио да се још једном плаћенику губи траг

Ukrajinski vojnici u Donjecku, Foto AP

-Postoje izveštaji o još jednom Amerikancu čije je boravište nepoznato. Ne mogu da govorim o specifičnostima tog slučaja. Nažalost, ne znamo sve detalje tog slučaja, rekao je portparol Stejt departmenta Ned Prajs na brifingu za novinare, prenosi Si-En-En.

Prajs je rekao da je odeljenje u kontaktu sa porodicama još dvoje američkih državljana koji su navodno zarobljeni u Ukrajini, kao i ukrajinskim vlastima i Međunarodnim komitetom Crvenog krsta, ali da na sličan način ne mogu da potvrde izveštaje da su oni zarobljeni.

-Nastavljamo da apelujemo na sve moguće načine na američke građane da ne putuju u Ukrajinu, zbog pratećih opasnosti koje predstavlja tekuća agresija Rusije, poručio je Prajs.

Rekao je da SAD nisu u kontaktu sa Rusijom u vezi sa nestalim američkim državljanima, jer još uvek nemaju "verodostojan razlog" da veruju da su ih Rusi zarobili.

-Ako smatramo da bi takav kontakt preko naše Ambasade u Moskvi ili na neki drugi način bio zarad saznanja više informacija o tome gde se ti pojedinci nalaze, nećemo oklevati da to uradimo, kazao je Prajs.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima