DŽAVELINI I STINGERI ZAVRŠILI NA KOSMETU I U ALBANIJI: Lavrov tvrdi da je vojna pomoć Kijevu završila na crnom tržištu

Novosti online

16. 06. 2022. u 17:05 >> 17:25

PRENOSIVI raketni sistemi „Stinger“ i protivtenkovski sistemi „Džavelin“ koje je Zapad isporučio Ukrajini već se prodaju na crnom tržištu, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

ЏАВЕЛИНИ И СТИНГЕРИ ЗАВРШИЛИ НА КОСМЕТУ И У АЛБАНИЈИ: Лавров тврди да је војна помоћ Кијеву завршила на црном тржишту

Oružje sa Zapada spremno za isporuku u Ukrajini, Foto AP

-Naravno, ne smeta da se malo bolje pogleda šta se već dešava sa oružjem dostupnim u Ukrajini, tim ‘Stingerima’, ‘Džavelinima’. Oni su već na crnom tržištu. Pojavili su se u Albaniji i na Kosovu, o tome se otvoreno govori, i prodaju se sa popustom, da tako kažem. Sve u svemu, u toku je proces osvajanja crnog tržišta, konstatovao je Lavrov.

On je dodao da se nada da vojska na Zapadu shvata sve rizike povezane sa isporukom teškog naoružanja Ukrajini.

-Zaista se nadam da osim političara koji neodgovorno zahtevaju da se Ukrajini isporuči sve što želi, još uvek postoje vojna lica koja shvataju šta je u pitanju i koji shvataju rizike koji su sa tim povezani, rekao je Lavrov u intervjuu za NTV.

Foto Printskrin

Lavrov je podsetio da „Zelenski izjavljuje: dajte mi dalekometno oružje, neću napadati ciljeve na teritoriji Rusije“.

-A da li on Krim smatra teritorijom Rusije? Da li Donbas smatra teritorijom LNR? DNR?, istakao je ministar.

Govoreći o ukrajinskim pretnjama da će razneti Krimski most, Lavrov je rekao da su sve pretnje uzete u obzir i da će takvi planovi propasti.

-Znate, mi ipak imamo odgovornu vojsku i sve ove pretnje se uzimaju u obzir. Nema dima bez vatre i uveren sam da će svi ovi planovi pretrpeti krah, dodao je ministar.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi