OVO JE APSOLUTNO VARVARSKI Rusija žestoko osuđuje granatiranje Donjecka

Novosti onlajn/R. V.

14. 06. 2022. u 17:38

SEKRETAR za štampu Kremlja Dmitrij Peskov napao je Kijev nakon što su vlasti u Donjecku saopštile da su u ponedeljak u neselektivnim udarima ukrajinskih snaga na grad poginulo pet civila, a skoro 40 povređeno.

ОВО ЈЕ АПСОЛУТНО ВАРВАРСКИ Русија жестоко осуђује гранатирање Доњецка

Foto: Tanjug/AP Photo

- Vidimo apsolutno varvarsko granatiranje civilnih objekata. Oni su varvari. Poslednjih dana svedoci smo intenziviranja ovih granatiranja - istakao je Peskov u utorak.

Prethodnog dana, Narodna Republika Donjeck (DNR) saopštila je da je pretrpela najgore granatiranje od 2015, pri čemu su udari pogodili prometnu pijacu i porodilište u prestonici.

Taj razvoj događaja naterao je šefa DNR Denisa Pušilina da zatraži vojnu pomoć od Rusije u pokušaju da zaustavi udare na civile.

Zamenik komandanta i sekretar za štampu republičke milicije Eduard Basurin kasnije je pojasnio da se Pušilin nadao da bi Moskva mogla da rasporedi svoje rakete sa kopna i iz vazduha kako bi „pomogla da se uništi zapadno oružje“ koje je Kijev navodno koristio u granatiranju.

Na pitanje da li će takva pomoć biti pružena, Peskov je odgovorio rekavši da je „to prerogativ (ruskog) ministarstva odbrane jer je u vezi sa specijalnom vojnom operacijom“ u Ukrajini.

Međutim, napomenuo je da je predsednik Putin jasno stavio do znanja da je „glavni i cilj specijalne vojne operacije obezbeđivanje bezbednosti i zaštite ljudi u Lugansku i Donjecku“.

BONUS VIDEO:

DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona