TRAŽE MI DA IZDAM PUTINA: Ruski ambasador u SAD dobio provokativno pismo

Tanjug

08. 06. 2022. u 09:20

RUSKI ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je da je primio pismo u kojem ga pozivaju da se javno izjasni protiv ruske vlade.

ТРАЖЕ МИ ДА ИЗДАМ ПУТИНА: Руски амбасадор у САД добио провокативно писмо

Foto: Printskrin

- Nedavno sam dobio pismo poštom, sa pozivom da se izjasnim protiv svoje domovine i osudim postupke ruskog predsednika. Preporučeno mi je da se raspitam u kancelariji zamenice američkog državnog sekretara Vendi Šerman ako sam spreman da prihvatim predlog - rekao je ambasador u utorak tokom gostovanja na ruskoj televiziji, prenosi TASS.

Antonov je dodao da je ruska ambasada zatražila objašnjenja od američkog Stejt departmenta po tom pitanju.

- Mislim da američki ambasador ili američke diplomate u Moskvi ne dobijaju bilo kakva pisma ove vrste, koja su po mom mišljenju provokativna - naglasio je on.

Antonov je naveo da ne može da pronađe reči kojima bi iskazao svoje nezadovoljstvo zbog objava američkih medija, u kojima se pozivaju ruski vojnici i diplomate da izdaju svoju domovinu.

Prema rečima ruskog diplomate, nekoliko osoba je primećeno kako ispred ruske ambasade dele vizitkarte sa brojevima telefona i poziva njene službenike da „komuniciraju sa agentima FBI", a Antonov je naglasio da ne može sa sigurnošću da kaže da li su te osobe zaista američki specijalni agenti ili samo obični provokatori, navodi TASS.

 

BONUS VIDEO:

SUNČANJE POSLE OSLOBAĐANJA: Žitelji Marijupolja odmaraju se na gradskoj plaži

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MOŽE STOMAK DA ZABOLI Srbin kupio krofnu sa kremom - ostao u šoku kad ju je presekao i video šta ima u njoj (FOTO)