NOVI SNIMAK ISKANDERA U AKCIJI: Raketa R-500 izleće iz lansera i kreće ka cilju! (VIDEO)

Tanjug

26. 05. 2022. u 12:33

MINISTARSTVO odbrane Rusije objavilo je danas snimak lansiranja krstareće rakete R-500 "iskander-k" na vojni objekat u Ukrajini, javlja agencija RIA Novosti.

НОВИ СНИМАК ИСКАНДЕРА У АКЦИЈИ: Ракета Р-500 излеће из лансера и креће ка циљу! (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo odbrane Rusije

Na snimku se vidi kako operativno-taktički raketni sistem "iskander-k" stoji u šumovitom području.

Potom raketa R-500 izleće iz lansera i polako se, okrećući se u vazduhu, kreće ka cilju.

Portparol ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov je rekao da su tokom proteklog dana raketne snage i artiljerija pogodile 62 komandna mesta, 407 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine, 47 artiljerijskih i minobacačkih jedinica, kao i tri skladišta municije.

BONUS VIDEO: UDAR RAKETNIM ORUŽJEM: Rusi preciznim gađanjem uništavaju skladište naoružanja ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...