DVOLIČNOST VAŠINGTONA Zaharova: SAD traže od drugih da se priključe sankcijama Rusiji, iako one štete njima samima

Novosti onlajn

25. 05. 2022. u 16:01

SJEDINjENE Američke Države se trude da privuku još više država na stranu antiruskih sankcija, iako već priznaju da ograničenja idu na štetu njima samima, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

ДВОЛИЧНОСТ ВАШИНГТОНА Захарова: САД траже од других да се прикључе санкцијама Русији, иако оне штете њима самима

Foto: Profimedia

Ona je još dodala i da Moskva nije dobila italijanski plan za rešavanje sukoba u Ukrajini.

- Bela kuća nastavlja da uvlači u antirusku ‘sankcionu rupu’ koju je iskopala sve veći broj država... Sve to se dešava dok administracija otvoreno priznaje očiglednu činjenicu: antiruske sankcije nanose veliku štetu samom Zapdau, što se odražava u vrtoglavo visokim cenama na benzinskim stanicama, povećanju cena sirovina, hrane, struje, kao i druge robe. Sve se to predstavlja kao intriga Moskve, ali je to, zapravo, odraz njihovih sopstvenih postupaka i politike - objasnila je ona na brifingu.

Kako je ocenila, Vašington, uvođenjem sankcija na isporuke ruskih ugljovodonika, pokušava da zauzme prazno mesto Rusije na svetskim tržištima.

- To se dešava u pozadini otvorene dvoličnosti Vašingtona koji pribegava metodama nedobronamerne konkurencije i želi da zauzme naše mesto na spoljnim tržištima. Amerikanci, koji i sami raspolažu velikim rezervama ugljovodonika, zahtevaju od drugih država koje su pretrpele deficit i poskupljenje resursa da odustanu od uvoza ruske nafte - naglasila je ona.

Zaharova je još prokomentarisala da ne vredi da se kanadske vlasti pretvaraju da su sankcije protiv moskovskog sedišta kanadske državne radio-televizijske kompanije „Si-Bi-Si“ bile neočekivane.

Nedavno je objavljeno da se zatvara korporativno sedište kanadske kompanije u Moskvi, kao recipročna mera na zabranu emitovanja „RT“ i „RT Frans“ u Kanadi.

Zaharova je podsetila da su predstavnici kompanije napustili Rusiju po sopstvenoj želji još početkom marta ove godine.

BONUS VIDEO:

VOJSKA DNR U "AZOVSTALjU": Pogledajte izbliza ruševine čeličane i tajne podzemne prostorije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku