PUTIN PORUČIO: Otvoreni smo za ekonomsku saradnju sa svima, spremni smo i da je proširimo

Novosti online

24. 05. 2022. u 13:39

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin saopštio je da, uprkos sankcijama, Moskva namerava da ostane otvorena za ekonomsku saradnju sa svim zemljama sveta i da će, štaviše, proširiti saradnju sa zemljama koje su zainteresovane za to.

ПУТИН ПОРУЧИО: Отворени смо за економску сарадњу са свима, спремни смо и да је проширимо

Foto Tanjug/AP

- Važan je čitav sistem pitanja – a to je organizovanje pogodne platne infrastrukture u nacionalnim valutama, uspostavljanje naučno-tehnoloških veza, povećanje kapaciteta logističkih lanaca, povećanje njihove efikasnosti i stvaranje novih ruta za prevoz robe -  rekao je predsednik na sastanku o problemima razvoja transportne infrastrukture.

Šef ruske države je takođe napomenuo da je u savremenim uslovima sve veći značaj diverzifikacije transportnih tokova.

- Postupci nekih zemalja, njihova želja da se zatvore od Rusije, ne da zatvore Rusiju, već da se zatvore od nje, čak i na svoju štetu, pokazali su koliko je važno i pravovremeno u savremenom svetu diverzifikovati transportne tokove, proširiti koridore u pravcu predvidljivih odgovornih partnera - konstatovao je Putin.

Ruski lider je postavio zadatak da u narednim godinama ubrza razvoj infrastrukture u zemlji.

- Razvoj infrastrukture je jedan od glavnih pokretača naše privrede, zapravo, svake privrede. Već mnogo godina dosledno, sistematski povećavamo logističke kapacitete Rusije, radimo to sa pogledom u budućnost, za dugoročni efekat na domaći biznis, za naše građane - objasnio je predsednik.

Podsetimo, brojne zapadne zemlje uvele su nove sankcije Moskvi nakon što je Rusija pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)