BRITANSKI PSI RATA U AZOVSTALJU: Sudbina bivših pripadnika oružanih snaga UK biće odlučena zajedno sa pukom Azov

Novosti online

15. 05. 2022. u 17:44

NAJMANjE tri britanska plaćenika se nalaze u fabrici Azovstalj.

БРИТАНСКИ ПСИ РАТА У АЗОВСТАЉУ: Судбина бивших припадника оружаних снага УК биће одлучена заједно са пуком Азов

Foto MO Ukrajine

Sva trojica su u prošlosti služila u britanskoj vojsci, a dvojica i u Avganistanu, navode britanski mediji.

Među uhvaćenim britanskim plaćenicima je i Šon Piner (48)koji je služio oko šest nedelja je kao "vojnik po ugovoru" u 36. brigadi marinaca Oružanih snaga Ukrajine u Mariupolju.

Pre njega, prvi, plaćenik iz Britanije koji je uhvaćen kod Mariupolja takođe je prikazan na ruskoj televiziji, a radi se o Ajdenu Aslinu, koji se ranije borio u Siriji.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu i kod Izjuma.

Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024