RUSI UNIŠTILI UKRAJINSKI S-300: Razneli dva lansera PVO sistema, avijacija tukla celu noć po ciljevima

Tanjug

08. 05. 2022. u 12:33

RUSKE visokoprecizne rakete vazdušnog baziranja uništile su tokom noći komandni punkt mehanizovane brigade u rejonu Pjatihatka u Harkovskoj oblasti i centar za vezu vojnog aerodroma Červonoglinsko u rejonu naselja Arciz, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

РУСИ УНИШТИЛИ УКРАЈИНСКИ С-300: Разнели два лансера ПВО система, авијација тукла целу ноћ по циљевима

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije/Jutjub/Florin Mocanu

On je dodao da je ruska vojska u Harkovskoj obasti uništila dva sistema S-300 Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Korotič. Napomenuo je i da je uništena i korveta ukrajinske mornarice u području Odese.

Pored toga, Konašenkov je naveo da su "ruski avioni pogodili 130 ukrajinskih vojnih objekata, da je likvidirano do 420 nacionalista i onesposobljeno 55 jedinica vojne tehnike".

Ruska sredstva PVO tokom noći su uništila još dva ukrajinska bombardera Su-24 i jedan helikopter Mi-24 iznad ostrva Zmejni, naveo je Konašenkov.

- Za dan su u području Odese uništena ukupno četiri ukrajinska aviona, četiri helikoptera, tri bespilotne letelice ''Bajraktar-TB2'' i jedan desantno-jurišni brod ukrajinske mornarice - dodao je on.

Konašenkov je istakao da je od početka specijalne operacije u Ukrajini ruska vojska, između ostalog, uništila 156 aviona, 116 helikoptera, kao i 2.927 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije