RUSI UNIŠTILI UKRAJINSKI S-300: Razneli dva lansera PVO sistema, avijacija tukla celu noć po ciljevima

Tanjug

08. 05. 2022. u 12:33

RUSKE visokoprecizne rakete vazdušnog baziranja uništile su tokom noći komandni punkt mehanizovane brigade u rejonu Pjatihatka u Harkovskoj oblasti i centar za vezu vojnog aerodroma Červonoglinsko u rejonu naselja Arciz, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

РУСИ УНИШТИЛИ УКРАЈИНСКИ С-300: Разнели два лансера ПВО система, авијација тукла целу ноћ по циљевима

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije/Jutjub/Florin Mocanu

On je dodao da je ruska vojska u Harkovskoj obasti uništila dva sistema S-300 Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Korotič. Napomenuo je i da je uništena i korveta ukrajinske mornarice u području Odese.

Pored toga, Konašenkov je naveo da su "ruski avioni pogodili 130 ukrajinskih vojnih objekata, da je likvidirano do 420 nacionalista i onesposobljeno 55 jedinica vojne tehnike".

Ruska sredstva PVO tokom noći su uništila još dva ukrajinska bombardera Su-24 i jedan helikopter Mi-24 iznad ostrva Zmejni, naveo je Konašenkov.

- Za dan su u području Odese uništena ukupno četiri ukrajinska aviona, četiri helikoptera, tri bespilotne letelice ''Bajraktar-TB2'' i jedan desantno-jurišni brod ukrajinske mornarice - dodao je on.

Konašenkov je istakao da je od početka specijalne operacije u Ukrajini ruska vojska, između ostalog, uništila 156 aviona, 116 helikoptera, kao i 2.927 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo