UNIŠTENA BATERIJA SISTEMA "URAGAN": Konašenkov izveštava - Oboren još jedan Bajraktar

Novosti online

05. 05. 2022. u 19:51

VAZDUŠNO-kosmičke snage Rusije su visokopreciznim raketama pogodile komandno mesto 24. posebne mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine kod sela Loskutovka, dva skladišta municije u okrugu Severska, kao i 28 mesta koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

УНИШТЕНА БАТЕРИЈА СИСТЕМА УРАГАН: Конашенков извештава - Оборен још један Бајрактар

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Prema njegovim rečima, operativno-taktička i vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije tokom dana je pogodila 45 vojnih objekata Ukrajine.

Među njima su dva komandna mesta, 41 mesto koncentrisanja ljudstva i ukrajinske vojne tehnike, kao i skladište raketno-artiljerijskog naoružanja u rejonu Vojevodka Luganske Narodne Republike.

Raketne snage pogodile su artiljerijsku bateriju na vatrenim položajima u rejonu naselja Zarožno, bateriju višecevnih raketnih sistema „Uragan“ u rejonu Nikolajeva i četiri rejona koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike, dodao je portparol.

Pogođeno 152 uporišta ukrajinske vojske

Konašenkov je istakao da su artiljerijske jedinice pogodile šest komandnih mesta, dva skladišta municije, 152 uporišta, područja koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike, kao i 38 artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine na vatrenim položajima.

Uništeno je do 190 pripadnika ukrajinskih snaga, 43 jedinice naoružanja i vojne tehnike.

Ruski sistemi za protivvazdušnu odbranu su tokom dana oborili tri ukrajinske bespilotne letelice: iznad naselja Mala Kamiševaha u Harkovskoj oblasti, Seversk u Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u blizini ostrva Zmejni – bespilotnu letelicu „Bajraktar ​​TB-2“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KUKASTI KRSTOVI I UKRAJINSKE ZASTAVE: Oskrnavljeno groblje u Holandiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima