KAKO ĆE SE ZAVRŠITI RUSKA OPERACIJA U UKRAJINI? Lider Krima pojasnio šta će se desiti, oštrim rečima govorio o potezu Kijeva

Novosti online

04. 05. 2022. u 14:37

LIDER Krimske Republike Sergej Aksjonov rekao je da će se specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini završiti oslobođenjem te zemlje i suđenjem nacističkim zločincima.

КАКО ЋЕ СЕ ЗАВРШИТИ РУСКА ОПЕРАЦИЈА У УКРАЈИНИ? Лидер Крима појаснио шта ће се десити, оштрим речима говорио о потезу Кијева

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Jutjub/BBC News - Russkaя služba

- Biće demilitarizacije, denacifikacije i oslobađanja Ukrajine od novog nacizma. Biće suđeno svim nacističkim zločincima. Uključujući i one koji falsifikuju istoriju, koji raspiruju mržnju među bratskim narodima, koji sastavljaju i potpisuju lažne i provokativne izjave - napisao je Aksjonov na svom Telegram kanalu.

Istovremeno, Aksjonov je izjavu usvojenu u Vrhovnoj radi Ukrajine u vezi sa 77. godišnjicom pobede nad nacizmom nazvao "komadom papira koji mnogo toga otkriva, i u kom je koncentrisana mešavina drskih laži i licemerja". On tvrdi da su to "propagandni klišei i tehnike koje kijevski režim koristi da ispira mozak stanovnicima Ukrajine".

- Zapravo, već u naslovu dokumenta stoji laž: Rusija uvek ističe ulogu svih naroda Sovjetskog Saveza u pobedi nad "kugom". Na oslobođenim teritorijama Ukrajine spomenici ratnim herojima, uključujući i Ukrajince, se obnavljaju, dok se u naseljima koja su još uvek pod kontrolom kijevskog režima ovi spomenici nemilosrdno uništavaju - naglasio je Aksjonov.

Podsećamo, Rusija je 24. februara pokrenula vojnu operaciju u Ukrajini. Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj "zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi genocidu od strane kijevskog režima".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, od 25. marta Oružane snage Rusije su izvršile glavne zadatke prve etape specijalne operacije – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Ministarstvo je saopštilo da je glavni cilj ruske operacije oslobođenje Donbasa.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: LANSIRANjE "KALIBRA" - Rusi objavili snimak udara na ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu