RUSI UNIŠTILI UKRAJINSKI S-300: Rakete "Oniks" pogodile vojni aerodrom na koji stiže oružje iz inostranstva (VIDEO)

Novosti online

03. 05. 2022. u 11:48

RAKETAMA „Oniks“ u području Odese pogođen je logistički centar na vojnom aerodromu preko kojeg stiže oružje iz inostranstva, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

РУСИ УНИШТИЛИ УКРАЈИНСКИ С-300: Ракете Оникс погодиле војни аеродром на који стиже оружје из иностранства (ВИДЕО)

Foto: Printskrin MO Rusije

- Visokoprecizne rakete „Oniks“ pogodile su u području Odese logistički centar na vojnom aerodromu, preko kojeg je dopremano strano oružje. Uništeni su hangari sa bespilotnim letelicama "Bajraktar ​​TB2", kao i raketno oružje i municija dobijene iz Sjedinjenih Država i evropskih zemalja - rekao je general.

Pored toga, kako je naveo, raketne snage su uništile komandne centre u Harkovskoj oblasti i kompleks S-300 u Nikolajevskoj oblasti.

Prema rečima Konašenkova, Vazdušno-kosmičke snage su pogodile šest vojnih objekata u Ukrajini. Između ostalih, uništen je zaštićeni komandni centar, skladište municije i četiri položaja ukrajinske vojske.

Protekle noći, ruski kompleksi PVO su oborili šest ukrajinskih dronova i raketu "Točka U".

Ruska artiljerija je uništila oko 230 ekstremista i 52 jedinice naoružanja i voj ne tehnike, zaključio je ruski general na jutarnjem brifingu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije