IZVEŠTAJ DNR: Mariupolj pod punom operativnom kontrolom, od početka uspostavljena kontrola nad 173 naselja

Novosti online

29. 04. 2022. u 12:54

OD početka specijalne operacije, jedinice Donjecke Narodne Republike oslobodile su više od 170 naselja koja su bila pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine, saopštio je na Telegram kanalu štab teritorijalne odbrane DNR.

ИЗВЕШТАЈ ДНР: Мариупољ под пуном оперативном контролом, од почетка успостављена контрола над 173 насеља

Foto AP

"Od 29. aprila 2022. godine na teritoriji Donjecke Narodne Republike, trupe DNR, uz vatrenu podršku Oružanih snaga Rusije, oslobodile su i uspostavile punu kontrolu nad 173 naselja, uključujući naselja: Valerijanovka, Blagoveščenka, Jegorovka, Evgenovka, Staromlinovka i Kirilovka (Volnovaški okrug)" navodi se u objavi.

Štab je dodao da je Mariupolj pod punom operativnom kontrolom.

Kako je saopštilo predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre, tokom 72 dana eskalacije, počev od 17. februara, u Donjeckoj Narodnoj Republici usled toga su poginula 93 civila, među kojima dvoje dece. Od granatiranja ukrajinskih trupa ranjeno je 416 ljudi.

UNIŠTENO 112 UKRAJINSKIH VOJNIH OBJEKATA

Ruski avioni su tokom noći pogodili više od stotinu ukrajinskih vojnih objekata, uključujući skladišta, uporišta i skladišta oružja.

Ovo je na brifingu izjavio predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

- Operativno-taktička i vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je 112 vojnih objekata Ukrajine - rekao je on.

Među pogođenim ciljevima su dva komandna mesta, 11 uporišta, 95 mesta koncentracije ljudstva i vojne tehnike i četiri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja u selima Pokrovskoje i Gorohovskoje. Pored toga, VKS je udarom raketa dugog dometa uništila proizvodne zgrade raketno-kosmičke fabrike Artem u Kijevu.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine. Kako je naglasio Vladimir Putin, njen cilj je da „zaštiti ljude koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Prema podacima Ministarstva odbrane, ruska vojska udara samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, ništa ne preti civilnom stanovništvu. Glavni cilj operacije u odeljenju nazvan je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - UNIŠTENO 112 UKRAJINSKIH VOJNIH OBJEKATA: Najnoviji brifing ruskog Ministarstva odbrane

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)