UNIŠTENO 112 UKRAJINSKIH VOJNIH OBJEKATA: Najnoviji brifing ruskog Ministarstva odbrane (VIDEO)

Novosti online

29. 04. 2022. u 12:40

RUSKI avioni su tokom noći pogodili više od stotinu ukrajinskih vojnih objekata, uključujući skladišta, uporišta i skladišta oružja.

УНИШТЕНО 112 УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИХ ОБЈЕКАТА: Најновији брифинг руског Министарства одбране (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ovo je na brifingu izjavio predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

- Operativno-taktička i vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je 112 vojnih objekata Ukrajine - rekao je on.

Među pogođenim ciljevima su dva komandna mesta, 11 uporišta, 95 mesta koncentracije ljudstva i vojne tehnike i četiri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja u selima Pokrovskoje i Gorohovskoje. Pored toga, VKS je udarom raketa dugog dometa uništila proizvodne zgrade raketno-kosmičke fabrike Artem u Kijevu.

 

Takođe, projektili su tokom noći pogodili 13 vojnih ciljeva. Konkretno, u blizini Gorohovskog uništen je lanser sa borbenom posadom raketnog sistema Točka-U. Navodno je iz nje juče ukrajinska vojska napala kvart Hersona.

Podsetimo, Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Prema podacima Ministarstva odbrane, ruska vojska udara samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, ništa ne preti civilnom stanovništvu. Glavni cilj operacije u odeljenju nazvan je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - POSLEDICE UDARA TOČKE-U: Ukrajinci granatirali Herson - Rusi objavili snimak

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)