"TO JE RATNI ZLOČIN!" Konašenkov se hitno oglasio - ruska avijacija krenula u munjevitu akciju

Novosti online

28. 04. 2022. u 12:12

NAPAD ukrajinskih snaga na stambene četvrti Hersona i Izjuma je ratni zločin, izjavio je danas portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

ТО ЈЕ РАТНИ ЗЛОЧИН! Конашенков се хитно огласио - руска авијација кренула у муњевиту акцију

Foto: Profimedia/Ilustracija/Jutjub/Minoboronы Rossii

Prema njegovim rečima, tokom protekle noći ukrajinska strana je raketama "Točka-U“ napala stambene četvrti oblasnog centra Herson i grada Izjuma u ukrajinskoj Harkovskoj oblasti.

Dodao je da su ukrajinske snage Herson gađale i iz višecevnih raketnih bacača.

- Neselektivni raketni napad kijevskog nacionalističkog režima na stambene četvrti Izjuma i Hersona predstavlja ratni zločin i najgrublje narušavanje međunarodnog humanitarnog prava - rekao je ruski general, prenosi Sputnjik.

Konašenkov je dodao da je cilj napada Ukrajine bila gradska bolnica u kojoj je smešten i ruski medicinski odred, koji ukazuje pomoć žiteljima Harkovske oblasti.

Prema njegovim rečima, protivvazdušni raketni kompleksi Rusije su nad Hersonom oborili dve rakete „Točka-U“ i 12 raketa ispaljenih iz višecevnih bacača velike snage.

- Fragmenti jedne od oborenih ukrajinskih raketa ''Točka-U'' pali su u Ševčenkovski park - rekao je Konašenkov.

General je rekao i da je ruska vojna avijacija u protekla 24 sata pogodila 67 ukrajinskih vojnih objekata i 55 lokacija na kojima su koncentrisane protivničke snage.

- Likvidirano je više od 300 ukrajinskih nacionalista, oko 40 jedinica tehnike, dva skladišta naoružanja i šest upravljačkih punktova - rekao je Konašenkov.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: RUSI IZVELI RAKETNI UDAR - "Kalibar" ispaljen sa fregate Crnomorske flote

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

DANAS JE ZNAČAJAN DRŽAVNIK I PRIJATELJ SRBIJE: Prepoznajete li političara na slici iz mladosti?