"NE ŽELIMO DA PROĐEMO KAO POLJSKA I BUGARSKA": Iz Slovačke poručuju da će učiniti sve da dobiju ruski gas

Novosti onlajn

27. 04. 2022. u 18:45

SLEDEĆE plaćanje gasa iz Rusije planirano je za 20. maj i Slovačka će učiniti sve kako bi se gas isporučivao zemlji, izjavio je ministar ekonomije Slovačke Rihard Sulik.

НЕ ЖЕЛИМО ДА ПРОЂЕМО КАО ПОЉСКА И БУГАРСКА: Из Словачке поручују да ће учинити све да добију руски гас

Foto TASS

- Naredno plaćanje ‘Gaspromu’ je planirano za 20. maj. Do tada ima još vremena da se pregovara sa ‘Gaspromom’ na takav način kako se ne bi dogodilo ono što se sada događa Bugarskoj ili Poljskoj. Učinićemo sve kako bi Slovačka dobila gas i kako bi ga stanovništvo i privreda imali dovoljno - rekao je slovački ministar.

Prema rečima Sulika, Vlada trenutno radi na pronalaženju rešenja kako bi se smanjio tempo rasta cena gasa, pre svega za stanovništvo. Između ostalog, naveo je on, razmatra se i pitanje ukidanja poreza na gas.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSI IZVELI RAKETNI UDAR: "Kalibar" ispaljen sa fregate Crnomorske flote

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade