PUTIN PODSETIO GUTEREŠA NA KOSOVO: Ruski predsednik - Znamo šta se dogodilo u Buči!

Novosti online

26. 04. 2022. u 18:51 >> 19:02

GENERALNI sekretar UN Antonio Gutereš doputovao je u utorak u Rusiju da se sastane sa predsednikom Vladimirom Putinom i ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom.

ПУТИН ПОДСЕТИО ГУТЕРЕША НА КОСОВО: Руски председник - Знамо шта се догодило у Бучи!

Foto: Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Putin je rekao da Rusija zna ko je šta uradio u Buči.

- Posle sporazuma u Trskoj sa Ukrajinom, dolazi do provokacije u Buči, sa kojom Rusija nema nikakve veze, kazao je ruski predsednik.

Putin je Guteresa podsetio na odluku Međunarodnog suda o situaciji na Kosovu i Metohoiji koju su, kako kaže, svi podržali - da teritorije nisu obavezne da se obraćaju centralnim vlastima za dozvolu prilikom proglašenja suvereniteta.

Sputnjik prenosi uživo dok ruski predsednik Vladimir Putin i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš vode razgovore u Moskvi.

Situacija u Ukrajini će verovatno biti glavni fokus razgovora u Moskvi, do kojih je Gutereš došao posle posete Ankari u Turskoj, gde je u ponedeljak razgovarao sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Nakon sastanka sa Putinom i Lavrovom, Guteres će otputovati u Kijev da se sastane sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom, kao i sa osobljem različitih agencija Ujedinjenih nacija.

sputniknews.com

BONUS VIDEO - Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024