"DA RUSIJA VODI OPŠTI RAT, ON BI ODAVNO BIO OKONČAN": Predsednik Dume izneo svoje viđenje borbenih dejstava u Ukrajini

Novosti online

25. 04. 2022. u 12:54

PREDSEDNIK Državne dume Vjačeslav Volodin smatra da bi, da je Rusija vodila opšti i sveobuhvatni rat u Ukrajini, on odavno bio okončan, i tvrdi da se u toj zemlji odvija specijalna vojna operacija, u kojoj ruski vojnici i oficiri oslobađaju civile žrtvujući svoje živote.

ДА РУСИЈА ВОДИ ОПШТИ РАТ, ОН БИ ОДАВНО БИО ОКОНЧАН: Председник Думе изнео своје виђење борбених дејстава у Украјини

Foto: Profimedia/Ilustracija

Tako je predsednik Državne dume prokomentarisao reči predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, koji je rekao da se "ovaj rat ne može porediti ni sa jednim u 20. veku, i da takvog rata nikada nije bilo".

- Ovo je specijalna vojna operacija. Da je Rusija vodila rat u punom obimu, sve bi se odavno završilo. Završilo bi se da smo koristili taktiku ratovanja koju koriste Sjedinjene Države - da "peglamo" gradove tepih-bombardovanjem, ostavljajući spaljenu zemlju iza sebe, kao što je to učinilo "najdemokratskije ratno vazduhoplovstvo na svetu" u Jugoslaviji, Libiji, Iraku, Siriji - piše Volodin na svom Telegram kanalu.

On tvrdi da "ruski vojnici i oficiri ne ubijaju, već oslobađaju civile, pritom žrtvujući svoje živote".

- Naša vojna lica čine sve da spasu civile. Centri otpora neonacista su precizno eliminisani. Nacionalisti se bore u gradovima, u gusto naseljenim stambenim oblastima, gde se kriju iza živog štita i uzimaju žene i decu za taoce - tvrdi Volodin.

Prema rečima predsedavajućeg ruske Dume, u ovim teškim uslovima se donose humane odluke, kao, na primer u vezi sa "Azovstaljom", gde se organizuju humanitarni koridori.

- Ali Zelenski ćuti o tome. To može da uradi samo predsednik koji je dao kontrolu nad zemljom Vašingtonu i misli samo kako da sačuva ličnu vlast, a ne živote građana Ukrajine - tvrdi Volodin.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: MATEMATIČKI PRECIZNO - Udar Iskandera na vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave