"VODE IH KAO OVCE NA KLANJE": Legendarni Abhaz, komandant bataljona "Pjatnaška", o stanju u ukrajinskoj vojsci

Novosti online

25. 04. 2022. u 08:48

UKRAJINSKE trupe trpe velike gubitke i ne mogu da popune redove, rekao je u intervjuu za RIA Novosti komandant legendarnog dobrovoljačkog bataljona "Pjatnaška" Donjecke Narodne Republike Ahra Avidzba, poznatiji kao "Abhaz".

ВОДЕ ИХ КАО ОВЦЕ НА КЛАЊЕ: Легендарни Абхаз, командант батаљона Пјатнашка, о стању у украјинској војсци

Foto: Jutjub/NEZAVISIMAЯ STUDIЯ/ҲARA/HARA

- Ti gubici koje su pretrpeli, njih ne mogu da popune, jednostavno su pozvali te rezerviste koji su nekada služili, i šalju ih na front. Samo, kako da kažem, vode ovce na klanje. Ne opiru se, ginu u gomilama i završavaju u zarobljeništvu. Od njih nema ništa - rekao je Avidzba.

Legendarni komandant je rekao da su određene ukrajinske brigade, koje su od početka operacije bile na udaru ruske vojske, rotirane i prebačene u pozadinu.

- Sklonili su ih zato što su pretrpeli ogromne gubitke, pao im je moral i hoće da ih nekako popune iz drugih rezervi. Ali svejedno se ne vraćaju popunjene jedinice, a oni govore da nisu pretrpeli nikakve gubitke. Ovo je krajnje glupo - rekao je Avidzba.

Ahra Ruslanovič Avizdba je rođen u Sočiju 1986. godine, i poreklom je Abhaz. U leto 2014. godine je otišao u Donbas, gde je okupio borce i osnovao međunarodnu brigadu "Pjatnaška", u čijem sastavu su uglavnom bili Abhazi, ali i Česi, Slovaci, Osetini i borci drugih nacionalnosti.

Avizdba je učestvovao u bitkama za Saur-Mogilu, Ilovajsk, Marinku, kao i u borbama u oblasti Debaljceva i na aerodromu u Donjecku. Odlikovan je zvanjem Heroja DNR.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: UDAR "KALIBRA" - Rusi objavili snimak kako uništavaju ukrajinsku vojsku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024