UKRAJINCI MINIRALI BRANU: Preti poplava najmanje tri naselja u DNR sa 15.000 civila

P. Z. S. / ria.ru

14. 04. 2022. u 20:42

UKRAJINSKI militanti minirali su branu u DNR, u slučaju njenog uništenja biće poplavljena tri naselja sa 15.000 civila, izjavio je u četvrtak general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije.

УКРАЈИНЦИ МИНИРАЛИ БРАНУ: Прети поплава најмање три насеља у ДНР са 15.000 цивила

Foto AP

-U Svetlodarsku, Donjecke Narodne Republike, militanti ukrajinskih oružanih formacija minirali su branu rezervoara termoelektrane Uglegorsk (reka Lugan). U slučaju eksplozije, grad Svetlodarsk, sela Mironovski, Luganske i broj drugih sa ukupnom populacijom većom od 15 hiljada ljudi biće u zoni mogućih poplava, rekao je Mizincev.

On je pojasnio da će nakon povlačenja vode širom poplavnog područja doći do oštećenja sistema za održavanje života stanovništva - kanalizacija, vodovod, postrojenja za prečišćavanje vode sa rezervoarima sa hemikalijama. To će dovesti do oštrog pogoršanja sanitarne i epidemiološke situacije i širenja zaraznih bolesti u regionu Bakhmut.

General je takođe rekao da su u gradu Konstantinovka (glavnom čvorištu Donjecke pruge) u oblasti Kramatorsk, neonacisti minirali automobilski nadvožnjak preko železničke pruge duž Belousove ulice, „koji planiraju da unište u bliskoj budućnosti i optužuju ruske oružane snage za uništavanje kritičnih objekata civilne infrastrukture“. Šef NCUO je naglasio da će usled toga u zapadnim medijima biti rasprostranjen još jedan lažnjak „o zverstvima Rusa“.

Ovakvi postupci ukrajinskih vlasti još jednom svedoče o njihovom nehumanom odnosu prema sudbini civila i potpunom nepoštovanju svih normi morala i međunarodnog humanitarnog prava“, rekao je Mizincev.

BONUS VIDEO - VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju