"PREDALA SE 134 UKRAJINSKA VOJNIKA": Konašenkov - "Oboreni borbeni avion MiG-29 i helikopter Mi-8"

Novosti onlajn

14. 04. 2022. u 11:31

VISOKOPRECIZNIM oružjem noćas su uništeni ukrajinski borbeni avion MiG-29, helikopter Mi-8 i dron "bajraktar" na aerodromu Dnjepar, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

ПРЕДАЛА СЕ 134 УКРАЈИНСКА ВОЈНИКА: Конашенков - Оборени борбени авион МиГ-29 и хеликоптер Ми-8

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ruska avijacija je za dan pogodila 48 vojnih objekata Ukrajine, uključujući dva komandna mesta, radarsku stanicu, dva položaja MLRS, artiljerijsku bateriju, šest skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i 48 zona koncentracije vojne opreme.

Ruske raketne snage i artiljerija pogodile su 770 objekata, uključujući devet komandnih punktova, 101 uporište, 548 područja nagomilavanja ljudstva i vatrene moći, 110 artiljerijskih vatrenih položaja, protivvazdušni raketni sistem S-300 i skladište municije.

Tokom operacije oslobađanja Mariupolja, još 134 ukrajinska vojnika položila su oružje preko noći, uključujući 14 oficira, a samo u jednom danu predalo se 1.160 ukrajinskih vojnika 36. brigade marinaca, uključujući 176 oficira.

BONUS VIDEO:

AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju