PAD MARIJUPOLJA JE PITANJE SATI: Britanski vojni analitičar o situaciji u Ukrajini

P. Z. S. /telegram RVvoenkor

13. 04. 2022. u 21:46

RATNE operacije ruske vojske u Ukrajini danas su ušle u 49. dan.

ПАД МАРИЈУПОЉА ЈЕ ПИТАЊЕ САТИ: Британски војни аналитичар о ситуацији у Украјини

Foto Tanjug/AP

U Mariupolju borbe se privode kraju. Predalo se više od 1.000 ukrajinskih vojnika. Žestoki sukobi u Donbasu se nastavljaju. Stvara se novi veliki, Pavlogradski kotao.

-Približava se pad Mariupolja. Odbrojavanje treba da se sprovodi ne u danima, već u satima“ – rekao je britanski vojni analitičar, profesor Majkl Klark.

- Konačna agonija bitke za Mariupolj izgleda neizbežna. "Dramatični događaji se mogu desiti preko noći u Mariupolju" – prenosi britanski TV kanal Skaj njuz.

Klark je rekao da se bliži pad Mariupolja. Ovo treba računati ne u danima, već u satima: - Biću iznenađen ako do sutra u ovo vreme Mariupolj ne bude u rukama Rusa.

Prema rečima profesora, nakon zauzimanja Izjuma, ruske trupe će pokušati da se probiju u južnoj Ukrajini. Ako pobede, Rusi mogu da odu na sever zemlje:

- Biće potrebno neko vreme, ali ako uspeju da pobede Ukrajince u Mariupolju, mogu da oslobode verovatno polovinu svojih snaga tamo, najmanje 6.000 ili možda 8.000 vojnika, da počnu da se kreću na sever u ovoj velikoj ofanzivi.

Klark je rekao da su Ukrajinci saterani u dva "kotla" na obali Azovskog mora.

Komentarišući reči Ministarstva odbrane Ruske Federacije da je zauzeta luka Mariupolj, analitičar je primetio: ovo je „potpuno pouzdano“ i „gotovo sigurno“ tačno.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove