AMBASADOR RUSIJE U SAD: Stejt department nastoji da ocrni politički sistem „nepoželjnih zemalja“

Novosti onlajn

13. 04. 2022. u 08:42

AMBASADOR Rusije u SAD Anatolij Antonov izjavio je da američki Stejt department nastoji da ocrni politički sistem zemalja koje mu ne odgovaraju, imajući u vidu objavljeni izveštaj o situaciji sa ljudskim pravima u svetu za 2021. godinu.

АМБАСАДОР РУСИЈЕ У САД: Стејт департмент настоји да оцрни политички систем „непожељних земаља“

Foto: Printskrin

Stejt department je juče u svom izveštaju o globalnim ljudskim pravima za prošlu godinu rutinski optužio ruske vlasti za sve vrste kršenja, od „vansudskih ubistava do nesposobnosti stanovništva da smeni vladu mirnim putem“. Izveštaj ne pokriva period specijalne operacije u Ukrajini. Sa svoje strane, Rusija kategorički odbacuje takve tvrdnje, a teze Vašingtona se ne razlikuju značajno od prethodnog izveštaja, sa kojim se Kremlj takođe nije složio.

S tim u vezi, Antonov je posavetovao Vašingtonu da pre nego što osudi druge zemlje za kršenje ljudskih prava i sloboda, treba da se posveti rešavanju sopstvenih problema. Prema njegovim rečima, u Sjedinjenim Američkim Državama raste rasizam, antisemitizam, islamofobija i druge manifestacije netolerancije, a rusofobija bez presedana se nastavlja.

- Nama je očigledno da propagandni opusi Stejt departmenta imaju za cilj ocrnjivanje političkog sistema nepoželjnih zemalja i dobijanje izgovora za mešanje u njihove unutrašnje stvari - naglasio je ruski ambasador, dodajući i da je zbunjen činjenicom da SAD ne podržavaju godišnju rezoluciju Generalne skupštine UN protiv veličanja nacizma.

Prema njegovim rečima, ozbiljnu zabrinutost „izaziva i nehumana politika lokalnih vlasti prema imigrantima“, kao i torture i „nečovečno postupanje prema zatvorenicima“ u specijalnom zatvoru Gvantanamo.

- I to nije ni blizu svih optužbi koje bi svetska zajednica mogla da iznese u vezi sa situacijom sa ljudskim pravima u Americi - zaključio je Antonov.

(Sputnjik)

 

BONUS VIDEO:

Dirljiv susret oca sa decom u Mariupolju: Nisu se videli mesecima, a onda su pokuljale emocije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

STAV BEOGRAĐANA: Pitali smo građane šta misle o zabrani pušenja u zatvorenom koju traži ministarka Danica Grujičić (ANKETA)