APEL RUSKOG AMBASADORA: Ne dolivajte ulje na vatru!

Novosti onlajn

09. 04. 2022. u 17:39

IZUZETNO je važno da se ostvare ciljevi demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, jer sa teritorije te zemlje ne smeju da dolaze pretnje po Rusiju, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

АПЕЛ РУСКОГ АМБАСАДОРА: Не доливајте уље на ватру!

FOTO: Tanjug/ Printskrin Jutjub

- Danas je izuzetno važno da se postigne denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine kako bi se fiksirao nenuklearni status Kijeva i njegova privrženost međunarodnim sporazumima o neširenju oružja za masovno uništavanje. Treba da uradimo sve kako bi sprečili podrivanje Ugovora o neširenju nuklearnog oružja. Sa teritorije Ukrajine ne sme biti pretnji po Rusiju - rekao je Antonov tokom onlajn konferencije analitičkog centra „Šilerov institut“, posvećene temi stvaranja nove bezbednosne arhitekture i razvoja za sve države.

Ruski ambasador je istakao da zapadne zemlje treba da prestanu da pumpaju ukrajinske vlasti oružjem.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Dirljiv susret oca sa decom u Mariupolju: Nisu se videli mesecima, a onda su pokuljale emocije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku