LIZ TRAS: Sporazum između NATO-a i Rusije mrtav, doba saradnje je gotovo

Tanjug

07. 04. 2022. u 12:07

DOBA saradnje sa Rusijom je gotovo, izjavila je britanska ministarka spoljnih poslova Elizabet Tras na radnoj večeri ministara spoljnih poslova u Briselu, saopštio je britanski Forin ofis.

ЛИЗ ТРАС: Споразум између НАТО-а и Русије мртав, доба сарадње је готово

Foto Tanjug/AP

Tras je rekla njenim kolegama iz NATO-a da je "Sporazum između NATO-a i Rusije mrtav" i da je vreme da se odbaci zastareli pristup u odnosu sa Rusijom, preneo je CNN.

Aktom, potpisanim 1997. godine, smatra se da NATO alijansa i Rusija ne gledaju jedna drugu kao neprijatelja, prema originalnom dokumentu.

- Potreban nam je novi pristup bezbednosti u Evropi koji se bazira na odbranu, odvraćanje i otpornost - kazala je ona.

Tras je naglasila da NATO ne može da dopusti "bezbednosne vakuume" na istočnim granicama Alijanse i da bi trebalo da ponovo razmisli o podršci zemljama "uhvaćenim u mrežu ruskog uticaja", kao što su Gruzija, Moldavija, Švedska i Finska.

Ona je takođe apelovala na partnere da pojačaju sankcije i naoružaju Ukrajinu "brzo i odlučno, kako bi se osigurao neuspeh Putina".

BONUS VIDEO: AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!