POSLE SUDARA VOZ SLETEO U JARAK: Detalji stravične nesreće u Mađarskoj (FOTO)

J.L.

05. 04. 2022. u 15:02

U SAOBRAĆAJNOJ nesreći koja se dogodila jutros na železničkoj pruzi u centru grada Miondset, oko 70 kilometara od Segedina na jugu Mađarske, poginulo je pet, a teško povređeno više od deset ljudi.

ПОСЛЕ СУДАРА ВОЗ СЛЕТЕО У ЈАРАК: Детаљи стравичне несреће у Мађарској (ФОТО)

Foto: AP

Do nesreće je došlo kada je kombi naleteo na šine i sudario se sa vozom koji je saobraćao na liniji od Senteša do Hodmezovašarhelja. Usled udara, voz je izleteo iz šina i skliznuo u jarak 60 metara od mesta nesreće. Kombi je takođe sleteo i prevrnuo se preko dva rasvetna stuba.

Kako je objavila mađarska policija, u kombiju je bilo sedam ljudi, od kojih je pet preminulo na licu mesta. U vozu je, pored mašinovođe i kontrolora karata, putovalo i dvanaest putnika. Povređeni su svi osim vozača.

Mađarski mediji navode da je rampa bila spuštena kada se dogodila nesreća, kao i da je svetlosna signalizacija bila ispravna i upućivala na zabranu kretanja. Takođe, mašinovođa motornog voza je poštovao sva pravila, naročito ograničenje brzine od 80 kilometara na sat koje važi na deonici staze. Međutim, imao je malo vremena da zakoči kada se kombi neočekivano pojavio ispred njega na rampi.

Policija je zatvorila put kako bi olakšala rad istražnih i spasilačkih službi, a na mesto nesreće je upućen i helikopter hitne pomoći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave