RUSKA VOJSKA SE USMERAVA KA GLAVNOM CILJU: Šojgu poručio da operacija neće stati dok se ne ostvari planirano

Novosti online

29. 03. 2022. u 11:43

ŠOJGU, ministar odbrane Rusije, rekao je da Moskva prati izjave lidera zemalja NATO-a o isporuci aviona i PVO sistema Ukrajini, i ako se ti planovi sprovedu, na njih će se adekvatno odgovoriti.

РУСКА ВОЈСКА СЕ УСМЕРАВА КА ГЛАВНОМ ЦИЉУ: Шојгу поручио да операција неће стати док се не оствари планирано

Foto: Tanjug/AP Photo

U protekle dve nedelje u Ukrajini je uništeno oko 600 plaćenika, više od 500 je napustilo zemlju, kaže ruski ministar odbrane i dodaje da će "tokom prolećne regrutacije u ruske trupe biti poslato manje mladića nego pre godinu dana - 134,5 hiljada".

- Specijalna vojna operacija će se nastaviti dok se ne ostvare postavljeni ciljevi, rekao je Šojgu i podsetio da su, generalno, glavni zadaci prve etape specijalne operacije završeni, a pažnja se može usmeriti na glavni cilj – oslobođenje Donbasa.

Vazduhoplovstvo i PVO Ukrajine su praktično uništene, njena mornarica je prestala da postoji, značajne gubitke su pretrpele sve formacije ukrajinskih kopnenih i vazdušno-desantnih snaga, naveo je ministar Šojgu.

Rusija će adekvatno odgovoriti ako NATO Ukrajini isporuči borbene avione i sisteme protivvazdušne odbrane, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

- Pratimo izjave lidera pojedinih zemalja NATO-a o njihovoj nameri da Ukrajini isporuče avione i sisteme protivvazdušne odbrane. Ako budu sprovedene, mi ćemo adekvatno reagovati - rekao je Šojgu.

Vladimir Zelenski je prošle nedelje pozvao NATO da prebaci svaki stoti tenk i avion u Ukrajinu. SAD odbijaju da isporuče borbene avione Ukrajini, pošto bi takav potez Rusija mogla da shvati kao "eskalaciju" i povlači ozbiljne rizike.

Rusija će 1. aprila regrutovati još 134.500, ljudi kako je naveo ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

OBJAVLjEN NOVI SNIMAK: Ruska avijacija uništila uporište ukrajinske vojske

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!