ZAHAROVA ODGOVORILA AMERICI: Uvek reagujemo na neprijateljske napade recipročno

Novosti online

26. 03. 2022. u 15:57

POTPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Rusije oglasila se danas komentarišući odnose Rusije i Sjedinjenih Američkih Država.

ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА АМЕРИЦИ: Увек реагујемо на непријатељске нападе реципрочно

Foto: Profimedia

- Svaki neprijateljski korak Vašingtona obavezno će biti propraćen reakcijom koja će biti bolna po Sjedinjene Američke Države - navodi se u komentaru portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove.

- Krajnje je vreme da Amerikanci nauče da će nakon svakog neprijateljskog koraka obavezno uslediti reakcija, u svakom slučaju bolna po njih - poručuje Zaharova.

Ona je istakla da u poslednje vreme američki predstavnici na različitim nivoima pokušavaju da skinu sa sebe odgovornost za stanje rusko-američkih odnosa koje je blizu potpunog prekida.

- Oni po navici prebacuju krivicu na Rusiju koju optužuju za eskalaciju na osnovu toga što ne propuštamo udarce i uvek odgovaramo na neprijateljske napade recipročno ili asimetrično - konstatovala je zvanična predstavnica Ministarstva.

Po njenim rečima, očigledno u Vašingtonu smatraju normalnim da proteruju ruske diplomate iz izmišljenih razloga, da oduzimaju tuđu imovinu, da zatvaraju ruska diplomatska predstavništva, „a onda se licemerno čude zašto ‘drski Rusi’ odgovaraju istom merom, nanoseći štetu američkim diplomatskim misijama u Rusiji“.

Podsetimo, zapadne zemlje uvele su brojne sankcije Rusiji zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini. Pojedine strane kompanije su saopštile da napuštaju rusko tržište i da zatvaraju proizvodnju u zemlji. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da zapadne kompanije, koje su odustale od poslovanja sa Rusijom, to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj stvara Zapad.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: "NE NATO-U, PREKINITE ISPORUKE ORUŽJA!" Kanadski pisac prekinuo konferenciju ministarke

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade