AMERIKANCI ZBUNJENI ZBOG MOĆNOG "KINŽALA": "Nije nam jasno šta su ruske namere"

Novosti online

23. 03. 2022. u 08:44

SAD nisu razumele zašto su ruske oružane snage odlučile da koriste hipersoničnu raketu tokom svoje invazije na Ukrajinu, saopštio je novinarima portparol Pentagona Džon Kirbi.

АМЕРИКАНЦИ ЗБУЊЕНИ ЗБОГ МОЋНОГ КИНЖАЛА: Није нам јасно шта су руске намере

Foto: Jutjub/CGTN/Penny K/Svobodnaя strana

Kirbi je tokom konferencije za novinare u utorak potvrdio da je ruska hipersonična raketa ispaljena barem u jednom slučaju.

- Interesantno je da su to izabrali u napadu na fiksnu građevinu. Kada pogledate domet hipersoničnih projektila i relativno blizak cilj, teško je znati šta je tačno opravdanje za to - rekao je Kirbi, prenosi TASS.

- Nije baš jasno šta su bile njihove namere - dodao je portparol Pentagona.

Portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov ranije je saopštio da su ruske snage koristile hipersonične rakete "kinžal" za napad na veliko skladište goriva u oblasti Nikolajev u Ukrajini.

On je naveo da je ovaj objekat glavni izvor goriva za motore za ukrajinska oklopna vozila, uključena u borbena dejstva na jugu, navodi TASS.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: PRIZNANjE NEMAČKOG NOVINARA - Bio sam obučavan da lažem, izdajem i da javnosti ne saopštavam istinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!