PROTESTNA NOTA ZA AMERIČKOG AMBASADORA: Ruski diplomata poručuje - "Na Vašingtonu je da izabere put"

Tanjug

22. 03. 2022. u 09:49

RUSKO-američki odnosi su na ivici prekida, a njihova budućnost zavisi od toga koji će put da odabere Vašington, rekao je danas novinarima zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

ПРОТЕСТНА НОТА ЗА АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА: Руски дипломата поручује - На Вашингтону је да изабере пут

Foto: Jutjub/DW News/Attitude Trending

- Američkom ambasadoru je juče uručena protestna nota, u kojoj se napominje da su aktuelna dešavanja dovela rusko-američke odnose do ivice prekida. Nema ništa više od onoga što je tamo navedeno. Ponovo naglašavam da se postavlja pitanje puta koji će SAD da izaberu - istakao je ruski zamenik ministra, prenosi TASS.

On je poručio da Vašington treba da napusti politiku eskalacije odnosa sa Rusijom i prestane da "upumpava oružje u Ukrajinu".

- Postavljanje pitanja o tome šta treba da se uradi da bi se ovi odnosi održali je definitivno ispravno. SAD samo treba da zaustave svoju eskalaciju, kako verbalnu tako i na način što oružjem pumpaju kijevski režim. Prestanite sa pretnjama Rusiji - rekao je Rjabkov.

Sergej Rjabkov/Foto: EPA

Ruski diplomata je naveo i da akcije Vašingtona, koje pogoršavaju odnose sa Moskvom, neće sprečiti Rusiju da se prilagodi sankcijama uvedenim toj zemlji.

- Ovo nema uticaja na našu opredeljenost da se prilagodimo okolnostima u vezi sa sankcijama SAD, koje su njihovi evropski sateliti uveli na predlog Vašingtona - rekao je on.

Rjabkov je naglasio i da je malo verovatno da će SAD pozitivno uticati na Kijev, iako bi to po njemu "stvorilo izglede za poboljšanje rusko-američkih odnosa".

- Ako Amerikanci uspeju da nekako pozitivno utiču na Kijev, u šta ne sumnjam da bi mogli, ali sam siguran i da se to, nažalost, neće desiti, onda mislim da bi se stvorili izvesni izgledi za normalizaciju rusko-američkih odnosa - izjavio je ruski zvaničnik.

On je saopštio i da akcije Vašingtona nemaju uticaja na "rešenost Moskve da postigne svoje ciljeve u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini", navodi TASS.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: BLOKADA UKRAJINSKIH VOJNIH BATALjONA - Ruski tenkovi se kreću ka Sumskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)