RAKETIRAN I GRANATIRAN DONJECK: Ispalili 200 projektila iz VBR-a i haubica na gradsku četvrt

Novosti online

21. 03. 2022. u 17:27

UKRAJINSKE trupe su u 18.35 granatirale Petrovski okrug Donjecka iz BM-21 „Grad“.

РАКЕТИРАН И ГРАНАТИРАН ДОЊЕЦК: Испалили 200 пројектила из ВБР-а и хаубица на градску четврт

Foto: Jutjub/The Sun

Ispaljeno je 20 raketa, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Nešto ranije ukrajinske snage su grantirale isti deo grada. U tom napadu poginuo je jedan civil u Donjecku, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

Centar je nešto ranije izvestio da je ukrajinska vojska ponovo granatirala Petrovsku četvrt, kao i da su tog puta korišćene granate kalibra 152 milimetra.

Kako se navodi u saopštenju, ukrajinske trupe su tokom dana ispalile više od 200 granata i mina iz višecevnih raketnih sistema BM-21 „Grad“ kalibra 122 mm, topova kalibra 152 i 122 mm, tenkova i minobacača kalibra 120 i 82 mm.
Ukrajinske snage gađale su devet naselja DNR. Oštećeno je 14 stambenih objekata, devet objekata civilne infrastrukture i četiri vozila, dodaje se u saopštenju.
 

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 26. dan. Rusko ministarstvo odbrane ponudilo je otvaranje humanitarnih koridora u ponedeljak ujutru iz Marijupolja, što je ukrajinska strana odbila.Takođe odbijen je i predlog ekstrenistima iz bataljona “Azov”

da napusti grad bez oružja, što je bilo odbijeno. Borbe se nastavljaju kod Harkova i u Donbasu. Nastavljaju se pregovori delegacija Rusije i Ukrajine o mirnom rešavanju krize.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)