LUDILO U ITALIJI: Putinova jakna napravila pometnju

Milica Ostojić - Dopisnik iz Rima

21. 03. 2022. u 16:43

DOKLE je stiglo ludilo u Italiji protiv svega što je rusko šokantnih je razmera, ne može se sabrati: zaplena ili zamrznuta dobra ruskih bogataša, izbacivanje Dostojevskog iz univerzitetske građe, otkazivanje poznatim umetnicima koji su radili u Italiji, votka u baru - ne ruska je, pretnja ukrajinskog deteta ruskom bile najbolje drugarice u razredu u italijanskoj školi...to je delić, ali jakna Putinova to je veliki problem i firma koja ju je proizvela odmah prestaje da sarađuje sa Rusijom.

ЛУДИЛО У ИТАЛИЈИ: Путинова јакна направила пометњу

Foto: Printscreen/Jutjub

,,Pojavio se na pozornici stadiona u Moskvi da govori o naciji u jakni od 12.000 evra iz naše nekadašnje kolekcije, jasno je na kojoj smo mi strani i prekidamo izvoz u Rusiju, bavićemo se pomoći ukrajinskom narodu preko udruženja koja su angažovana na solidarnosti“, a „Putin treba da razmisli o tome šta radi ukrajinskom narodu“, tako deli lekciju oglašavajući se za medije prvi čovek modne firme „Loro Piana“ Pjer Luiđi Loro Pijana, koji je prepoznao svoj proizvod. Pa ima i dalje, Piana izražava zabrinutost  koliko zarađuje u rubljama prosečan Rus a „apsolutni monarh pokazuje bogatstvo“.

Ima još dalje, italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi Di Maio saziva narednih sati jednu ad hok formiranu komisiju koja će razmotriti pitanje svih odlikovanja koja su dodeljena ruskim građanima podrzumevajući i poslednja kako bi se opozvala, prošle sedmnice su već povučena  odlikovanja građanima koji su označeni sankcijama EU kao i članovima ruske  Vlade.

Di Maio staje u odbranu svom kolegi ministru Odbrane Lorencu Gueriniju kojeg je Moskva definisala kao „jastreba antiruske politike“, a Benedeto Della Vedova državni podsekretar za Spoljne poslove zaključuje da je sa premijerom Mariom Dragijem koji je atlantista i evropeista stav Italije prema Rusiji ujednačen sa Evropom i Zapadom „kako po pitanju sankcija tako i po slanju oružja za otpor Ukrajine“ uz konstantne čvrste osude prema „agresoru“.

To je valjda uvod u današnji telefonski razgovor premijera Mario Dragija sa Džo Bajdenom, Emanelom Makronom, Olafom Šolcom i Borisom Džonsonom radi pripreme sastanka Nato i G7 kao i Evropskog saveta ove sedmice. I sve kao medijski naboj, malo je reći, uoči sutrašnjeg obraćanja Volodimira Zelenskog italijanskom Parlamentu u 16 sati.

BLOKADA UKRAJINSKIH VOJNIH BATALjONA: Ruski tenkovi se kreću ka Sumskoj oblasti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)