PONOVO KORIŠĆENA KASETNA MUNICIJA: Ispaljena i treća balistička raketa na Melitopolj

P. Z. S. /telegramt/voenkorKotenok

17. 03. 2022. u 21:44

ZABELEŽEN je i treći udar OTR „Točka-U“ Oružanih snaga Ukrajine na grad Melitopolj koji su oslobodile ruske trupe!

ПОНОВО КОРИШЋЕНА КАСЕТНА МУНИЦИЈА: Испаљена и трећа балистичка ракета на Мелитопољ

Foto: Narodna milicija

Prema rečima Vladimira Rogova, predstavnika vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti, u bojevoj glavi je ponovo korišćen kasetni deo, što je zabranjeno Ženevskom konvencijom.

Dve Točke-U koje su danas gađala urbana područja od strane ukronacista u Oružanim snagama Ukrajine su neutralizovane - jedan je oboren PVO sistemima Oružanih snaga RF, drugi je presretnut i dignut u vazduh van granica grada, što je omogućilo da bi se izbegle žrtve.

Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. Žestoki sukobi su na više pravaca, a posebno u Marijupolju. Kako najavljuju američki mediji, očekuje se da bi predsednik SAD Džozef Bajden mogao saopštiti novu odluku američke administracije o slanju vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od jedne milijarde dolara.

U međuvremenu, ruske trupe preuzele su kontrolu nad Berdjanskom. Sa druge strane, ukrajinske snage nastavile su da primenjuju raketne lansere „Točka-U“ po gradovima Donbasa, a u tim napadima ima i poginulih i povređenih, a među njima i dece.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije