RUSIJA UPOZORAVA NA UKRAJINSKU SABOTAŽU: Nuklearni reaktor u Harkovu u opasnosti od nacista

Tanjug

09. 03. 2022. u 22:59

ALEKSANDAR Šuljgin, stalni predstavnik Rusije u Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OZHO), saopštio je danas da je obavestio ovo telo o planovima Ukrajine da organizuje provokacije u eksperimentalnom nuklearnom reaktoru u Harkovu.

РУСИЈА УПОЗОРАВА НА УКРАЈИНСКУ САБОТАЖУ: Нуклеарни реактор у Харкову у опасности од нациста

Foto: Društvene mreže

-Na jucerašnjoj plenarnoj sednici OZHO predočio sam da se pripremaju provokacije u eksperimentalnom (nuklearnom) reaktoru u Harkovu, izjavio je Šuljgin na TV kanalu Rosija-24, prenosi TASS.

Osim toga, Šuljgin je informisao OZHO o planovima ukrajinskih diverzantskih grupa da upadnu u nuklearnu elektranu u Zaporožju, navodeći da je "katastrofa osujećena zahvaljujući ruskoj vojsci".

-Na jucerašnjoj plenarnoj sednici bio je predstavnik Ukrajine koji je pokušavao da prikaže ceo slučaj kao da Rusija nastoji da generiše užasno opasnu situaciju sa radioaktivnom kontaminacijom na terenu, rekao je stalni predstavnik Ruske Federacije u OZHO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?