KIJEV TRAŽI OD ŠOLCA: Organizujete susret Putina i Zelenskog

Tanjug

09. 03. 2022. u 16:39

KIJEV se obratio kancelaru Nemačke Olafu Šolcu za pomoć u organizovanju sastanka predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, izjavio je predstavnik kancelarije ukrajinskog predsednika Igor Žovkva, prenosi Sputnjik.

КИЈЕВ ТРАЖИ ОД ШОЛЦА: Организујете сусрет Путина и Зеленског

Foto: Profimedia/Ilustracija

-Jedini ozbiljni pregovori koji mogu da se vode s Rusima bili bi mogući na predsedničkom nivou. Moj predsednik je spreman za to. Međunarodni partneri treba da nam pomognu da organizujemo takav sastanak. Razgovaramo s nemačkim kancelarom o organizovanju takvog sastanka, rekao je Žovkva.

Prema njegovim rečima, Kijev je spreman za diplomatsko rešavanje sukoba, odnosno da razgovara s Moskvom o širokom krugu pitanja, među kojima je i razmatranje neutralnog statusa Ukrajine.

Rusija i Ukrajina su prethodno održale tri runde pregovora. Tokom drugog kruga, strane su postigle dogovor o zajedničkom obezbeđivanju humanitarnih koridora za evakuaciju građana, dostavu hrane i lekova, ali humanitarni koridori nisu u potpunosti funkcionisali.

Očekuje se da će se ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba sastati u četvrtak na marginama Diplomatskog foruma u Antaliji, uz učešće turskog ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ranije na brifingu u Moskvi.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA VOJNA OPREMA ORUŽANIH SNAGA UKRAJINE: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove