PUTIN PORUČIO NACIJI: U Ukrajini će učestvovati samo profesionalna vojska, hvala im na odanosti otadžbini

Tanjug

07. 03. 2022. u 22:43

U SPECIJALNOJ vojnoj operaciji u Ukrajini učestvovaće samo profesionalni vojnici, neće učestvovati regruti, niti će biti pozivani vojinici iz rezervnog sastava, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

ПУТИН ПОРУЧИО НАЦИЈИ: У Украјини ће учествовати само професионална војска, хвала им на оданости отаџбини

Foto: EPA/Ilustracija

U čestitki povodom Dana žena 8. marta, predsednik se obratio rodbini vojnika koji sada učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji, prenela je agenciija RIA Novosti.

-Želim da apelujem na majke, supruge, sestre, neveste i devojke naših vojnika i oficira koji se sada bore, koji brane Rusiju tokom specijalne vojne operacije. Razumem kako brinete za svoje najmilije. Možete biti ponosni na njih i cela država se ponosi njima i brine za njih zajedno sa vama. Ističem da vojnici koji služe vojni rok nisu i neće učestvovati u sukobima i da neće biti dodatnog poziva za rezerviste, poručio je Putin.

Postavljene zadatke rešavaju samo profesionalni vojnici, naglasio je on i dodao da je siguran da će oni osigurati bezbednost i mir za narod Rusije.

Šef države je, takođe, zahvalio ženama koje služe u Oružanim snagama Ruske Federacije.

-Posebne reči poštovanja za žene koje obavljaju svoju dužnost, služe u redovima Oružanih snaga Rusije. Hvala vam na odanosti otadžbini", rekao je on.

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)