ZAHAROVA: Korporacija Bi-Bi-Si podriva unutarpolitičku situaciju u Rusiji

Novosti onlajn

03. 03. 2022. u 17:35

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da se korporacija „Bi-Bi-Si“ koristi za potkopavanje unutarpolitičke situacije u Rusiji.

ЗАХАРОВА: Корпорација Би-Би-Си подрива унутарполитичку ситуацију у Русији

Foto: EPA

Ona je podsetila da je Savet Evropske unije krajem februara zabranio emitovanje RT i Sputnjika na čitavoj teritoriji EU. Prema njenim rečima, zemlje-članice EU „odmah su pojurile“ da izvršavaju tu odluku. Ona ističe da su se tim akcijama pridružili „Gugl“, „Meta“ koji su počeli da blokiraju ruske medije u različitim zemljama sveta. Pored toga, sa platformi „Epl“ i „Android“ brišu se aplikacije koje su povezane sa RT i Sputnjikom.

Zaharova ističe da su „vlasti Australije, Kanade, Urugvaja bez oklevanja pribegle otvorenoj cenzuri“. Kako kaže, britanski regulator je inicirao istrage protiv televizije RT.
- Činjenica da ruski novinari bar na neki način mogu da rade tamo povezana je sa izuzetnim strahom Londona da se ne ugroze položaji TV i radio korporacije Bi-Bi-Si u Rusiji, pošto joj je dodeljeno mnogo više od uloge potkopavanja unutrašnje političke stabilnosti i bezbednosti naše zemlje - istakla je Zaharova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)