RUSI KONAČNO OTKRILI ŠTA ZNAČE MISTERIOZNA SLOVA? Ceo svet je spekulisao - evo kako su objasnili oznake sa vojnih vozila (FOTO)

Novosti online

02. 03. 2022. u 23:01

RUSKO Ministarstvo odbrane objavilo je na zvaničnom instagram nalogu fotografije koje nam mogu rasvetlili šta znače slova kojim su obeležene jedinice ruske armije i koje učestvuju u specijalnoj operaciji u Ukrajini.

РУСИ КОНАЧНО ОТКРИЛИ ШТА ЗНАЧЕ МИСТЕРИОЗНА СЛОВА? Цео свет је спекулисао - ево како су објаснили ознаке са војних возила (ФОТО)

Foto: Profimedia/Ilustracija/Instagram/mil_ru

Dosta se spekulisalo o značenju latiničnih slova "Z" i "V". U početku su kružile informacije da su slovima obeleženi različiti "talasi" ruskih snaga, potom i da označavaju posebne jedinice, a rusko ministarstvo je pomalo kriptičnom objavom možda objasnilo šta se krije iza slova.

Na fotografiji sa velikim latiničnim slovom "Z" piše - "Za pobedu". Slovo "V" je našlo svoje mesto u rečima "Snaga je u istini" (Sila "V" pravde), ali i u motu "Zadatak je ispunjen" (Zadača vыpolnena).

Foto: Instagram/mil_ru

Foto: Instagram/mil_ru

Foto: Instagram/mil_ru

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti "zahtevaju odlučnu i hitnu akciju" i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.

Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini.

On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.

BONUS VIDEO: RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM - "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)