STOLTENBERG O POKRETIMA NATO: Ne planira da ulazi u Ukrajinu

Novosti online

28. 02. 2022. u 22:26

GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg isključio je mogućnost da Alijansa uvede zabranu letova iznad Ukrajine kao i da uđe u Ukrajinu, navodi se u intervjuu koji je dao televiziji NBC.

СТОЛТЕНБЕРГ О ПОКРЕТИМА НАТО: Не планира да улази у Украјину

Foto: Tanjug/AP/Vikipedija/Tviter printskrin

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.

-Nemamo nameru da ulazimo u Ukrajinu ni kopnom ni u vazdušnom prostoru, odgovorio je on na pitanje, kako se odnosi prema pozivima da se zatvori nebo iznad Ukrajine za letove ruske avijacije.

-Moramo da shvatimo da je to žestok sukob. U isto vreme smo odgovorni da sprečimo da taj konflikt ne izmakne kontroli i još više eskalira, preraste u rat u Evropi sa učešćem NATO saveznika, dodao je Stoltenberg.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je u specijalnom obraćanju građanima Rusije saopštio da je doneo odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Donbasu. Šef države istakao je da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: RUSI UŠLI U HARKOV: Oklopna vozila se probila u centar drugog najvećeg ukrajinskog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave