OŠTRA PORUKA PUTINA: Nacisti u Ukrajini deluju kao teroristi

Novosti online

25. 02. 2022. u 16:17

NACISTI u Ukrajini deluju kao teroristi, postavljaju sisteme za raketno navođenje u Kijevu i Harkovu, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

ОШТРА ПОРУКА ПУТИНА: Нацисти у Украјини делују као терористи

Foto: Tanjug

- Banderovci i neonacisti postavljaju teško naoružanje, uključujući sisteme za raketno navođenje, direktno u centralnim oblastima velikih gradova, među kojima su Kijev i Harkov. Oni planiraju da isprovociraju odgovor ruskih udarnih kompleksa na naseljene četvrti. U suštini oni deluju isto kao i teroristi širom sveta: prikrivaju se iza ljudi, u nadi da će zatim optužiti Rusiju za civilne žrtve - rekao je Putin tokom savetovanja sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije, s kojima je razmatrao tok specijalne operacije.

Putin se obratio ukrajinskim vojnicima kojima je poručio da uzmu vlast u svoje ruke.

- Još jednom se obraćam vojnicima Oružanih snaga Ukrajine. Uzmite vlast u svoje ruke. Ne dozvolite neonacistima i banderovcima da koriste vašu decu, vaše žene i starce kao žive štitove.Moguće je da ćemo se s vama lakše dogovoriti, nego s ovom bandom narkomana i neonacista koja je zasela u Kijevu i uzela kao taoce čitav ukrajinski narod - rekao je Putin.

On je naglasio da se osnovni sukob u okviru specijalne operacije Rusije u Ukrajini ne vodi protiv redovne ukrajinske vojske, nego protiv nacionalističkih formacija.

- Glavne borbe ruska armija, kao što je bilo i očekivano, ne vodi protiv regularnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, nego protiv nacionalističkih formacija koje su, kao što je poznato, neposredno odgovorne za genocid u Donbasu i krv mirnih građana narodnih republika - rekao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da ruska armija tokom specijalne operacije u Ukrajini ispunjava svoju vojničku dužnost uspešno, rešavajaći zadatak zaštite bezbednosti i zaštite otadžbine.

- Želim da dam najvišu ocenu dejstvima ruskih vojnika i oficira. Oni deluju hrabro, profesionalno, junački. Ispunjavaju svoju vojničku dužnost uspešno - rekao je Putin.

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)