AMERIKANCI PRETE NOVIM SANCIJAMA: Bela kuća najavila uvođenje dodatnih kaznenih mera Rusiji

Tanjug

23. 02. 2022. u 18:45

BELA kuća je najavila danas dodatne sankcije Rusiji, sugerišući da čak i ako zvanična Moskva ne bude preduzimala dalje akcije u Ukrajini, SAD i američki saveznici nameravaju da nastave da sankcionišu.

АМЕРИКАНЦИ ПРЕТЕ НОВИМ САНЦИЈАМА: Бела кућа најавила увођење додатних казнених мера Русији

Foto AP

Zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Dalip Sing nije precizirao kada se mogu očekivati dodatne sankcije protiv Rusije, ali je predočio koje bi dodatne sankcije SAD mogle da uvedu, pomenuvši i neprekidnu kontrolu ruskog izvoza.

-Ruski gubici će nastaviti da rastu. Narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine je neprihvatljivo, rekao je Sing u za CNN.

Sing je reagovao i na poziv ukrajinskog ministra spoljnih poslova upućen Vašingtonu da se ne prekida proces uvođenja novih sankcija Rusiji.

-Ponekad se zapitam da li tamo postoji neko žedan sankcija koje su same sebi svrha. Biću jasan: jučerašnjim setom sankcija zadali smo snažan udarac, rekao je Sing podsećajući na jučerašnje uvođenje paketa sankcija protiv ruskih banaka i oligarha, kao i najavu Nemačke da će zaustaviti sertifikaciju gasovoda Severni tok 2.

Upitan da li je došlo do promene trenutne vojne situacije, Sing je rekao da je na terenu "status kvo" i ponovio da je Rusija "spremna i pozicionirana" da pokrene invaziju velikih razmera na veći deo teritorije Ukrajine, sa severa, sa istoka i juga, i da se u tom smislu ništa novo nije dogodilo.

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)