ITALIJA NA POTEZU: U Španiji ukinuto nošenje maski na otvorenom

Tanjug

11. 02. 2022. u 00:45

U ŠPANIJI je u četvrtak ukinuto pravilo o obaveznom nošenju maski na otvorenom, a u Italiji će to biti učinjeno u petak.

ИТАЛИЈА НА ПОТЕЗУ: У Шпанији укинуто ношење маски на отвореном

Foto AP

Obe zemlje imaju visoku stopu vakcinacije protiv korona virusa, opadajući trend broja zaraženih i niže stope hospitalizacije nego tokom prethodnih talasa pandemije, prenosi agencija AP.

Sara de la Rubija, 45-godišnja medicinska sestra iz Madrida, rekla je da će skidanje maski biti trenutak za testiranje efikasnosti vakcina.

- Morao je da dođe trenutak u kome će se normalizovati stvari, da počnemo da živimo normalnim životom - rekla je ona.

Nakon rekordnih brojeva zaraženih u januaru, broj novih slučajeva u Španiji opada već dve nedelje, smanjujući pritisak na bolnice, što je ohrabrilo vlasti da popuste neke od epidemioloških mera koje su usvojene sredinom decembra u cilju borbe protiv omikron soja.

Maske ostaju obavezne u zatvorenim javnim prostorima, uključujući javni prevoz, kao i kada ljudi ne mogu da drže bezbednu udaljenost od metar i po.

Druge evropske zemlje takođe ublažavaju mere uvedene protiv korona virusa, jer sve više vlada usvaja strategije koje podrazumevaju život sa korona virusom.

U Španiji i Italiji je oko 82 odsto stanovništva primilo dve doze vakcine, za koje vlasti ističu da su zaslužne za nižu stopu prijema kovid pacijenata u bolnice u odnosu na prethodne talase u pandemiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo