ZAHAROVA: „Dojče vele“ je propagandna mašinerija NATO

Novosti onlajn

05. 02. 2022. u 21:56

AMERIČKI stejt department podržava nemačku medijsku kuću „Dojče vele“ jer je ona propagandna mašinerija NATO, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА: „Дојче веле“ је пропагандна машинерија НАТО

Foto: Profimedia

Ona je tim rečima prokomentarisala izjavu portparola Stejt departmenta Neda Prajsa koji je saopštio da SAD osuđuju odluku ruskih ruskih vlasti da zatvore predstavništvo nemačkog „Dojče velea“ u Moskvi.

- To što američki spoljnopolitički resor podržava nemačku medijsku kuću, koja se finansira iz budžeta nemačke države, govori da je u pitanju propagandna mašinerija NATO u akciji - napisala je Zaharova na Telegramu.

Takođe se zapitala i „kada će Stejt department napisati izveštaj o fejkovima Blumberga“?

Osvrnula se i na objavu nemačkog „Bilda“ u kojem je tabloid objavio navodni detaljni plan Rusije da priključi Ukrajinu Saveznoj Državi Rusije i Belorusije rekavši da je list tom objavom „prevazišao sve moguće granice morala i etike“.

- Prošlo je vreme kada smo birali reči i fraze. Pređene su sve granice morala i etike, `Bild` je to učinio svojom objavom - kazala je ona.

Podsetimo, u okviru recipročnih mera objavljenih 2. februara kao odgovor na neprijateljske korake Nemačke da zabrani satelitsko i drugo emitovanje televizijskog kanala na nemačkom jeziku „RT DE“, Moskva je zatvorila dopisništvo nemačke radio-televizijske kompanije „Dojče vele“ u Ruskoj Federaciji.

Sa druge strane, američki „Blumberg“ je objavio informaciju o invaziji Rusije na Ukrajinu a potom priznao grešku i povukao sporni naslov. Ova vest je naišla na negodovanje Kremlja, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da ovakve stvari ukazuju koliko su opasne agresivne izjave sa Zapada i kako to može da dovede do nesagledivih posledica.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)