UOČI JUBILEJA: Kraljica Elizabeta primila goste na čajanki u Sandringemu

Tanjug

05. 02. 2022. u 17:50

UOČI sutrašnje jubilarne 70. godišnjice stupanja na tron Ujedinjenog Kraljevstva, kraljica Elizabeta Druga primila je goste na svom imanju u Sandringemu, na najvećem javnom skupu kojem je prisustvovala od kako su se pojavili napisi o njenom lošem zdravstvenom stanju.

УОЧИ ЈУБИЛЕЈА: Краљица Елизабета примила госте на чајанки у Сандрингему

Foto: Arhiva Novosti

Kraljica se družila sa gostima i članovima lokalne zajednice tokom današnje čajanke na seoskom imanju u Sandringemu, na istoku Engleske gde uobičajeno obeležava godišnjice od stupanja na tron, prenosi AP.


Dok je ćaskala sa gostima, 95-godišnja kraljica se oslanjala na štap, ali se kretala slobodno i činilo se da je više koristila svoj štap dok je stajala.

Među zvanicama je bila i bivša učenica kuvarske škole Anđela Vud, koja je usavršila recept za kraljevsko pile, jelo koje je posluženo na banketu povodom krunisanja Elizabete Druge 1952. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO GRČKU: Epicentar se osetio na dubini od deset kilometara