PAO AVION: Poginulo najmanje sedam osoba u Peruu

Tanjug

05. 02. 2022. u 00:29

NAJMANjE sedam osoba je poginulo nakon što se mali avion srušio tokom leta iznad arheološkog lokaliteta u Peruu Naska linije, saopštila je danas lokalna policija i nacionalna vlada.

ПАО АВИОН: Погинуло најмање седам особа у Перуу

Foto Tanjug/AP

Lokalna policija je saopštila da su među poginulima troje holandskih turista, dvoje čileanskih turista i dva člana posade iz Perua, prenosi Rojters.

Ministarstvo saobraćaja i komunikacija saopštilo je da se avion „Cesna 207“ srušio u blizini aerodroma grada Naska, i da nema preživelih, kao i da se trenutno istražuje uzrok nesreće.

Šef policije Naske Edgar Espinoza saopštio je novinarima da se avion očigledno zapalio nakon što je udario u zemlju.

Naska linije, kulturnu baštinu pod zaštitom Uneska, čine veliki crteži na zemlji - poznati kao geoglifi - nastali pre oko 2.000 godina, a zaštićeni region od 400 kvadratnih kilometara koji se nalazi oko 450 km južno od glavnog grada Lime ,između gradova Naska i Palpa, turisti često posmatraju iz vazduha kako bi imali najbolji pogled na ogromne drevne figure, navodi Rojters.

VONUS VIDEO - JAVIO SE "VOJADžER 2": Poruka iz svemira putovala 35 minuta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima