AMERIČKO ORUŽJE JE VEĆ U UKRAJINI: Ministar odbrane čeka još isporuka

P. Z. S. / Sputnjik internešnl

04. 02. 2022. u 21:25

UKRAJINSKA vojska je već dobila oružje koje su SAD obezbedile kao deo najnovijeg paketa vojne pomoći, izjavio je u petak ministar odbrane Aleksij Reznikov.

АМЕРИЧКО ОРУЖЈЕ ЈЕ ВЕЋ У УКРАЈИНИ: Министар одбране чека још испорука

Foto Tanjug/AP


Krajem decembra, predsednik Džo Bajden je odobrio bezbednosni paket za Ukrajinu od 200 miliona dolara, koji uključuje oružanu-odbrambenu pomoć kao što su protivtenkovske rakete i municija za sistem Džavelin. Reznikov je u četvrtak saopštio da je sedmi avion sa 85 tona američke vojne pomoći stigao u Ukrajinu.

-SAD-Borispil-vojni poligon. Oružje naših partnera je već na strelištu. U međuvremenu, čekamo sledeću pticu“, napisao je Reznikov na Tviteru.

Dugotrajne tenzije oko Ukrajine pojačale su se poslednjih nedelja, a NATO je izrazio zabrinutost zbog navodnog gomilanja vojske u blizini ukrajinske granice i pozvao saveznike da pojačaju svoju vojnu podršku Kijevu. Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada i baltičke države već su isporučile nekoliko serija oružja Ukrajini, uglavnom pištolje, municiju i protivtenkovsko oružje.

Rusija je više puta negirala navode o pripremama za invaziju na Ukrajinu i kritikovala provokativno vojno jačanje NATO-a u regionu.

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)