KINEZI SE NAPOKON OGLASILI O UKRAJINI: Postoji samo jedno rešenje, stali na stranu Rusije!

Novosti online

27. 01. 2022. u 17:05

DA BI se rešili problemi u Ukrajini, neophodno je da svi poštuju sporazume iz Minska, rekao je danas ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji, tokom telefonskog razgovoa sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, piše RIA Novosti.

КИНЕЗИ СЕ НАПОКОН ОГЛАСИЛИ О УКРАЈИНИ: Постоји само једно решење, стали на страну Русије!

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Da bi se rešilo ukrajinsko pitanje, moramo se vratiti na sporazume iz Minska, to je polazna tačka“, rekao je Vang Ji.

Vang Ji je istakao da su sporazumi iz Minska koje je odobrio Savet bezbednosti UN fundamentalni politički dokument koji priznaju sve strane, kao i da se moraju sprovoditi u praksi. Kina će "podržati sve napore" koji su u skladu duhom ovih sporazuma, rekao je on.

Rusija je više puta odbacivala optužbe Zapada i Ukrajine o "agresivnim akcijama", rekavši da nikome ne preti i da ne namerava da napadne nikoga, kao i da se tvrdnje o "agresiji" koriste kao izgovor da se NATO trupe razmeste na granicama Rusije.

Istovremeno, Kijev i zapadne zemlje su nedavno izrazili zabrinutost zbog navodnih "agresivnih akcija" Rusije u blizini granica Ukrajine. Kremlj je saopštio da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju, što nikome ne predstavlja pretnju.

Kako je ranije rekao ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, Rusija ne traži nikakve izgovore za konflikt u Ukrajini. Prema njegovim rečima, Rusija ne isključuje da histerija oko Ukrajine koju raspiruje Zapad ima za cilj prikrivanje sabotiranje Minskih sporazuma od strane Kijeva.

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...