OVO JE VOJNIK KOJI JE UBIO PETORO U UKRAJINI: Kod sebe imao 200 metaka (FOTO)

Novosti onlajn

27. 01. 2022. u 10:46

VOJNIK ukrajinske Nacionalne garde ubio je pet čuvara u fabrici oružja u Ukrajini iz zasad nepoznatih razloga. Ranio je još pet osoba pa pobegao u šumu, prenosi Rojters. Nekoliko sati kasnije je uhapšen.

ОВО ЈЕ ВОЈНИК КОЈИ ЈЕ УБИО ПЕТОРО У УКРАЈИНИ: Код себе имао 200 метака (ФОТО)

Foto: EPA

Incident se dogodio rano jutros u Dnjepru u fabrici projektila Pivdenmaš tokom izdavanja oružja stražama. Policija je saopštila da su među ranjenima četiri vojnika i jedna žena i odmah su krenuli u potragu za njim. Prema njihovim navodima, kod sebe je imao kalašnjikov i 200 metaka.

- Pre svega, istraga će se suočiti s pitanjem - koji je bio motiv da se počini tako strašan zločin? Proučiće se pitanje da li se vojnik suočio sa psihičkim pritiskom u timu - rekao je zamenik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko.

Rekao je da će se istražiti kako je vojnik Artem Rjabčuk prošao lekarsku komisiju koja mu je omogućila pristup oružju.

- U svakom slučaju, suočiće se sa najstrožom kaznom za masovno ubistvo - rekao je Geraščenko.

Ukrajinske službe su potvrdile da napadač nije bio pod nadzorom, kao i da ništa nije ukazivalo da ima psihičke probleme. Služio je samo tri meseca, a ima 21 godinu.

BONUS VIDEO:

PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!